...a gdyby tak zamknąć niebo na kłódkę
spłoszyć srebrzyste aleje gwiazd...
-zima przyszła.
Zostań minutkę.
Jutro świat zniknie,
Nie będzie już nas.
...a gdyby tak zabić te dwie krople deszczu
rozkołysać usta w martwym płaczu łzy...
-wieczór nadszedł.
Spójrz w oczy
Zmyj ciszę
Powiedz bajkę mi
...a gdyby tak przestać myśli swe zagłuszyć
utopić się w wódce co odbarwia świat...
-zapomnienie puka
otwórz drzwi
Niech wejdzie zatonie
Zapanuje w nas
Dodane przez niegowska
dnia 04.12.2007 20:32 ˇ
13 Komentarzy ·
879 Czytań ·
|