Ranek przyniósł mi nowinę -
odmłodzonym o godzinę.
O, to lubię - cofnąć czas.
Tak co miesiąc, jeszcze raz!
Skóra gładsza, muszę przyznać,
znów rozpiera mnie tężyzna,
chcę poskakać, jak za młodu,
zrobić bzdurę bez powodu...
Tylko... myśli złe już krążą -
czy w przyszłości nie dołożą
godzin, teraz mi urwanych,
czyniąc z wiosny czas niechciany?
Jest cofnięty? To wystarczy.
Po co mam się poczuć starszym?
Więc, choć wolę wiosnę, głos dam -
Czasie, przy jesiennym zostań!
Dodane przez Hardy
dnia 28.10.2024 02:01 ˇ
10 Komentarzy ·
112 Czytań ·
|