Ja
jaką będę tej jesieni
otulana kaszmirem
pewna siebie w winie
łagodna tygrysimi oczami
wierna gładkiej miłości
ze ślicznym słońcem
Zakocham
przyjdź do mnie w ten rześki poranek
robiąc proste rzeczy ze mną późno-
letnią melancholią będę ekscytująca
delikatnym wschodem i ciszą na jawie
Nadziewana
otulę cię w chłodny dzień
lekko-ciepłą piżmową sobą
z czerwoną chryzantemą
uwielbiam być jak kapryśny
i zabawny ty na moich ustach
Przepis:
przygotuję mini dynie z pysznym farszem
przekrojone na pół bez pestek układam
do pieczenia. pięknie, że można je zjeść też.
posolone z obficie oliwkowym wnętrzem
również pieprzem piekę około pół godziny
a warzywa: cebulę, łodygi selera, marchew
z szałwiową-jabłkową kiełbaską posiekaną
i na patelni z oliwą duszę, dodaję octu
jabłkowego, żeby karmelizować kawałki
z dna patelni i teraz dodaję trochę grzybków,
czosnek i świeże zioła: tymianek, szałwię,
rozmaryn. gdy wszytko się ugotuje, wlewam
wywar i dziki ryż. całość gotuję pół godzinki.
gdy nadzienie i upieczone dynie są już
gotowe, nabieram nadzienie do dyń,
posypuję odrobiną parmezanu
i układam kapturek i jadalną chryzantemę:)
Dodane przez valeria
dnia 12.10.2024 10:33 ˇ
2 Komentarzy ·
192 Czytań ·
|