za szybko
zwyczajnie za szybko zapada zmrok
latarnie otwierają oczy
kawiarnie zamykają drzwi
więc cichną nasze marzenia i obietnice
a noc rozgrzesza niedokończone słowa
za szybko
morze zwija szumiące fale
grajkowie pakują instrumenty
ptaki odlatują w pogoni za słońcem
zostajemy w tyle za nimi
nasze kroki coraz krótsze
dolejcie wina i usiądźcie
wokół ogniska
miejsca jeszcze trochę zostało
dym tańczy a skry w oczach
szukają schronienia
jakby się bały że popiół
je z powrotem uwięzi
za szybko
Dodane przez mastermood
dnia 28.08.2024 09:27 ˇ
7 Komentarzy ·
169 Czytań ·
|