gdy czekam tu na świt
wracają znów
wspomnienia dawnych dni
otaczają mnie
tylko nie słychać
ptaków tu
bo wszystkie
uciekły dawno już
kiedyś brzmiały
ciche słowa
mrok kołysał muzyką
teraz chmury
błądzą nocą
dym zasłonił wszystko
kochałem nasze sny
wierzyłem im
że wrócą dobre dni
już na zawsze
lecz nie widać kwiatów
bo wszystkie
zdeptane dawno już
nie pachną
kiedyś pola
żyły latem
wiatr kołysał muzyką
teraz niebo
ciska gromy
deszczem płacze
czerwonym
jak krew
tak blisko
że ją słychać
nawet
nocą
Dodane przez mastermood
dnia 21.08.2024 17:56 ˇ
3 Komentarzy ·
140 Czytań ·
|