o sobie wiemy więcej niż
jest zapisane w bazach danych
nie dziwi nas to wcale gdyż
wciąż jeszcze przecież dojrzewamy
i nic już nie przeraża nas
pędzimy na złamanie karku
ufamy temu co jest w nas
wbrew przepowiedniom niedowiarków
że kiedyś tam tak będzie źle
z budżetem życiem i klimatem
lecz się nikomu wierzyć chce
by nam cokolwiek dało radę
...
śpiewają tak ci którzy już
nie muszą bać się wszelkich obaw
tu nie pomoże żaden wróż
nawet i ten co w trzech osobach
z naturą wszak nie wygra nikt
postawić chcący świat na głowie
łeb w piasek schowa tylko struś
nie pełen pychy byle człowiek
ignorujący aury głos
w Arktyce Chinach czy na Rodos
postrzegający losu cios
jak powtarzany kawał z brodą
Dodane przez kaem
dnia 02.08.2024 15:14 ˇ
3 Komentarzy ·
209 Czytań ·
|