dopóki na jakim płocie miejsce jest
by z afisza posłać miły gest
wyłuszczyć co ująć a co dać
nie zerkaj na sąsiada bo co on
może taka mać
dopóki kampanię niosą wartkie prądy
krystek uśmieszkiem dżiokondy
skwituje wytłuszczoną zapowiedź
z timu katarzyny makiawelskiej
obniżki chrzanu i podwawelskiej
no i nie wiem na kogo wtykać
jaką autostradą do urny pokuśtykać
czy drugą czy siódmą drogą
kto mnie uwiedzie
większą zapomogą większą trwogą
ja wiem ty na plakacie dużo możesz
potem oczy w słup i o mój ty bożeż
to były tylko podpuchy
pa pa do następnych czułości
może potanieją pelargonie i kości
jak zawsze
zostaną wiatrem rwane kontrefekty
przepieprzone cukrzenie
i nadgryzione aspekty
Dodane przez RokGemino
dnia 04.04.2024 08:46 ˇ
4 Komentarzy ·
267 Czytań ·
|