Grecja powiewa chusteczką
Platon szepcze świat nie z tego świata
a na obrazie Gerome`a Diogenes
z psami i cisza nie daje spokoju
już turyści przepadają za kolumnami
oliwą z oliwek zdjęciami na bóstwo
do zobaczenia Akropolis adie
do zobaczenia Pax Romana
nożyce i pięści w stół
wierzysz w cuda
za zamkniętymi drzwiami aniołowie
odpędzają muchy wskrzeszają umarłych
poprawiają poduszki
tutaj
słowo za słowem
kropla w kroplę
Dodane przez księżycowy rower
dnia 06.03.2024 19:12 ˇ
5 Komentarzy ·
219 Czytań ·
|