W eurokołchozie zadyma...
Wesoło nie jest. To pewne.
Tym razem gra - nie o klimat,
lecz o obstrukcję u jednej
z krów dojnych. Zlecono czystek
(multum!), wężymord i anyż.
Stworzono długą checklistę
organów w mig do wymiany
na zdrowe. Tomek - artysta -
zostanie wzorcem dla młodych.
Uparł się i nie skorzystał,
gdy szef go wziąć chciał na lody
darmowe. Bez jaj, czy z jajem?
Nieważne. Można mieć koszyk,
skoro je Kijów sprzedaje
po mniej niż trzydzieści groszy.
Dodane przez jacekjozefczyk
dnia 25.01.2024 13:56 ˇ
10 Komentarzy ·
461 Czytań ·
|