Ostatni raz dziś po tych schodach
cały dobytek torby dwie
od dzisiaj na nieznanych wodach
horyzont niknie w białej mgle
Ostatni raz dziś po tych schodach
cały dobytek pudła trzy
przed tobą wytyczona droga
za tobą niespokojne sny
Ostatni raz dziś po tych schodach
meblowóz już pojechał tam
gdzie cię przygoda czeka nowa
pod sercem - najcenniejszy skarb
Ostatni raz dziś po tych schodach
torebkę ściska starcza dłoń
tym razem nie na własnych nogach
ostatni swój opuszczasz dom
I znowu idziesz w dół po schodach
w ciemności gęstej niknie dno
masz tylko to co w sercu chowasz
czy zniknie kiedy wejdziesz w mrok?
Dodane przez Yagoda
dnia 07.01.2024 09:55 ˇ
5 Komentarzy ·
231 Czytań ·
|