Przypomnę ci o sobie
   letnim wiatru powiewem
   szumem strumienia w lesie
   ptaków porannym śpiewem
   Przypomnę ci o sobie
   wśród starych drzew jabłoni
   przybiegnę parkiem po liściach
   czule dotknę twej dłoni
   Przypomnę ci o sobie
   na rannych kroplach rosy
   mgłą zbudzoną nad stawem
   całując twoje włosy
   Przypomnę się na chwilę
   w morza ciepłym oddechu
   w cieniu twojej postaci
   oczach twych i uśmiechu
   Nim noc pogasi światła
   okryje wszystkich snami
   jak lekkie babie lato
   odlecę z jaskółkami
                         R.M
Dodane przez Renata Majak
dnia 07.10.2023 01:08 ˇ
3 Komentarzy ·
276 Czytań ·
|