Może nic nie wyrośnie
pozostanie w ziemi i nigdy nie ujrzy słońca
Zaryzykuję
Choć nie dotykałam innej planety niż Ziemia
Było nas czworo, każde inne
I matka, dla której spadł księżyc i płakał
przez całe życie
Mokry, przepełniony
Strachem
Nigdy nie dotykał ziemi
Zaryzykuję dla dzieci
Moje wiersze kwitną na grobie
Więc nie bój się kiedy spadniesz i zostaniesz z niczym
Było nas czworo i matka i księżyc i nic więcej
Nie zmieści się pod poduszkę
Dodane przez marzenna52
dnia 13.09.2023 22:14 ˇ
1 Komentarzy ·
316 Czytań ·
|