Kwarki emocji
Wirują w umyśle
W pozornym nieładzie
W nieznanym zamyśle.
Nikt nie odgadnie
I nie wyliczy
Kierunku uczuć
Jaki wytyczy.
Energia się zbiera
Falują wrażenia
Serce pulsuje
Powstają marzenia.
Skrzydła anioła
Atrybut wolności
Przenoszą duszę
W stan nieważkości.
Nabiera blasku
Pośród ciemności
Światłem poznania
Gna wątpliwości.
Wytrwale szuka
Słów wyjaśnienia
Pytań zrodzonych
W mroku cierpienia.
O sens istnienia
O cele w życiu
O to, co ważne
I co się liczy.
Odpowiedź daje
Głos z serca rodem
Dobroć to światło
Na życia drodze.
Pełen dobroci
Anioł jasności
Wznosi ku niebu
Bezmiar miłości.
Wiara w uczucia
Szczere pragnienia
Razem z nadzieją
Barwią marzenia.
Anioł miłości
Z troską spogląda
Chroni przed zmrokiem
Nic w zamian nie żąda.
To piękne, że jesteś
Twoje istnienie
Wypełnia me serce
Nadaje znaczenie.
Okruchy szczęścia
Zebrane z czułością
Starganą duszę
Ukoją miłością.
19 lipca 2023
Dodane przez Trojanda
dnia 08.09.2023 22:42 ˇ
5 Komentarzy ·
342 Czytań ·
|