To jest rzecz na sto emotikonów z tęgimi łbami,
wykutymi w dymie papierosów, hartowanych markową akcyzą,
które za innej władzy miały wyższy IQ. Polubiłem poetę,
który wyprzedzał epokę w zabudowanym kosmosie.
A staremu Czukczy podmieniono waciak na fotografii,
pewnie i babkę, którą walił po głowie kopyścią,
jak tylko przypominał sobie przy jedzeniu,
że tylko ją jedną brał dziewicą.
Jego wnuk kocha się już na łyżeczkę od Tiffany'ego.
Dodane przez Grain
dnia 13.07.2023 03:44 ˇ
5 Komentarzy ·
392 Czytań ·
|