Kocham ją bardzo
i pragnę obdarzyć wyjątkowym prezentem.
Chociażby kupić cały blok socjalny
ze wszystkimi jego atrybutami-
mieszkańcami, skrzynkami pocztowymi,
piwnicami z grzybem na ścianach.
Z bielizną na sznurku,
dziecięcym hałasem,
zawsze ganiającym ciszę
jak psa bezpańskiego...
Niech sobie ulokuje kogo chce-
gołębie, pająków, emerytów.
Niech obserwuje ich
i to, jak nudnie snują swoje plany życiowe
ciągle na nowo,
bo nawet im udaje się lepiej niż nam.
Dodane przez julia v
dnia 12.07.2023 15:35 ˇ
4 Komentarzy ·
188 Czytań ·
|