Minął dzień kolejny - cichaczem
mija rok następny - ukradkiem
wracam w głębię naszych zatraceń
ziarnka piasku w dłoni twej gładkiej
Słonym niebem pachną twe włosy
słodkim ciepłem całują usta
całym sobą czuję niedosyt
całą tobą snuje się pustka
Zamotane szczęścia przebłyski
dni pogodne, wieczorne burze
pakowane spiesznie walizki
i powrotów czerwone róże
I nie wiem czy wzrok mi potrzebny
gdy już w oczy twoje nie patrzę
na pół dzielę smutek mój srebrny
pod księżycem w gwiezdnym teatrze.
Dodane przez Stretch
dnia 30.06.2023 08:39 ˇ
4 Komentarzy ·
292 Czytań ·
|