To wspaniałe jest uczucie,
gdy się ma kogoś bliskiego,
jak anioła stróża ale,
kogoś bardziej przyziemnego.
Wczoraj kiedy śmiałam o czymś,
twą obecność czułam mocno,
tak jak gdybyś czuwał przy mnie,
ale też zniknąłeś nagle.
Kładliśmy się przytuleni,
spać do łóżka wieczorami,
jak możliwie dwa oddechy,
tyle samo sekund trwały.
Gdy się budzę jesteś pierwszym
miejscem gdzie się budzę co dnia,
chciałabym móc też zasypiać,
abyś był już przy mnie zawsze.
Żebyś jutro też był przy mnie,
póki sen się nasz nie skończy,
aby razem jeden oddech,
wciąż tak samo nas jednoczył.
Dodane przez Angelika
dnia 08.05.2023 21:42 ˇ
10 Komentarzy ·
356 Czytań ·
|