zaczarowana dorożka
muzea otwarte były tej nocy
wiem bo widziałem
stała tam
tamtej nocy widziałem wiele interesujących rzeczy
i przedmiotów użytecznych
nie wiedziałem jednak
że dorożkarz palił
skutkiem czego zmarł z powodu raka
chociaż był zaczarowany
od dawna nie palę
tylko biernie przyglądam się
podróżującym
lub tym co się spieszą
albo na Stare Miasto chcą nocą
lub gdziekolwiek, jak najdalej stąd
okazało się
konia można zaczarować
nauka zna takie przypadki
Dodane przez Slawbicki
dnia 12.10.2007 12:22 ˇ
4 Komentarzy ·
621 Czytań ·
|