Czterdziesty czwarty to był dobry rocznik.
Najlepszy dziecięcy bukiet, w butelkach z benzyną
podpalony lont na długość życia
w kolejce po zdobyty na wrogu
karabin powtarzalny, jeden na siedmiu.
Czy Polak to jeszcze dwie niezagwożdżone pięści,
pośród wyhodowanych pierdół z palcami na konsoli.
W rzeczywistości jak kondom, naciąganej jednocześnie
na niemiecką kulturę mit Ordnung
i czołg z rosyjską duszą z Arbatu i dorzecza Rzeki Posępnej.
Dodane przez Grain
dnia 11.12.2022 23:08 ˇ
5 Komentarzy ·
403 Czytań ·
|