Czuję w swoim sercu pamięci twej togę
Teraz już rozróżniam pocałunków smaki
Nadal się wpatruję w szaro-złotą drogę
Tam w stromej ciemności przelatują ptaki
Rozrzucają wokół miłorzębu serca
Rozdając tym samym każdemu nadzieję
Jedni trafiają do ślubnego kobierca
Innym znaczenie słów największych się chwieje
Ptaki w kruchości swej mają siłę wielką
Dobroci pomostem łączą swoje pióra
Malują przyszłość jak magiczną kropelką
Gdy miłość jest mocna i trwała jak góra.
Niech ptasie trele wymienią ludzkie nuty
Niech wszelka nienawiść z ich dusz się wymaże
Niech się spełniają najpiękniejsze marzenia
Niech zadzieje się to, co nam serce wskaże.
Dodane przez CzerwonaRóża
dnia 10.12.2022 22:58 ˇ
3 Komentarzy ·
326 Czytań ·
|