Za rogiem spojrzenia
To tu to tam
brzmi dychotomicznie
bo to wciąż tu
za rogiem spojrzenia
w cieniu który nigdy nas
nie opuszcza
Trawią nas sprawy zewnętrzne
trawią nas sprawy wewnętrzne
i tylko czasem gdzieś
na odległej orbicie
kiedy dudnimy palcami
po wspomnieniach
odzywa się blat stołu
To tu to tam
roznoszą się wici o dobrym samopoczuciu
/ z tym uśmiechem trudno się rozstać /
mnożą się pozy wzmaga się nadzieja
a przecież trawią nas sprawy zewnętrzne
a przecież trawią nas sprawy wewnętrzne
sztama przybita z ziemią.
Dodane przez Falvit
dnia 13.11.2022 21:13 ˇ
4 Komentarzy ·
227 Czytań ·
|