kiedy nieznajomych połączy przypadek
nieporozumienia kiedyś ich rozdzielą
będąc dla następców dobitnym przykładem
by kompatybilność swą sprawdzać poniekąd
najlepiej to czynić na samym początku
zanim w zażyłości nader się posuną
bo różnić się będą z czasem bez wyjątku
dzieląc wątpliwego dorobku fortuną
może by zasadniej dla obojga było
gdyby w tym teatrze swoich ról nie grali
by nim się zaczęło niechby się skończyło
a oni ze sobą nigdy nie spotkali
tak rzadko się trafia ślepej kurze ziarno
że nawet jej samej trudno w to uwierzyć
zbyt późno stwierdzając nad marnością marność
... jeżeli w ogóle uda jej się przeżyć
Dodane przez kaem
dnia 02.09.2022 10:25 ˇ
12 Komentarzy ·
406 Czytań ·
|