Dokąd gonią nas psy
zaułki ulice zupełnie puste
bramy pełne nieświeżych zapachów
i życia
Nasze bezpieczeństwo ukrywamy za drzwiami
trzymamy się za ręce / stąd płyną: odwaga i ścieki /
Dokąd gonią nas psy
obwąchujemy siebie podnosimy rękę
/ całą świętość rozmazaną na twarzy ratuje
pomadka do ust o zapachu truskawek /
Policzek wymierzony na odlew
jeszcze długo będzie utrzymywał nas
w strefie dobrych i złych wspomnień
dopiero znane nam już zdziwienie
że jest tak cicho że będzie lepiej
uśmierza czujność
więc dokąd gonią nas psy?...
Dodane przez Falvit
dnia 30.07.2022 22:03 ˇ
3 Komentarzy ·
217 Czytań ·
|