Swędzenie lewego kciuka.
Napięcie mięśni
Gdzieś tam
W labiryncie niewiadomych zbieżności,
synaps, przecięć funkcji Schrödingera
Myślisz, że przesadzam?
I te twoje wymagania
żeby było jak należy
Wczoraj upuściłem gazetę
Patrzyłem przez chwilę
jak wypadają z niej litery
Pierwsze, czarne i duże "K"
Potem rząd ze słów akapitu
Cała strona się zaczęła sypać
Bałem się, że papier mi zetleje w rękach
Wiesz dlaczego nie piszę wierszy?
Bo mnie nie ma
to kto ma pisać?
Te setki tysięcy impulsów, na które zamieniła mnie
sztuczna albo ludzka inteligencja?
Został mi tylko głód
Może to jedyne, co nas teraz łączy
To przerażające niezaspokojenie
i wkurw
brutalność braku snów
Ciekawe czy chociaż śmierć
nam je zwróci
Dodane przez Zbyszek63
dnia 27.06.2022 01:22 ˇ
8 Komentarzy ·
207 Czytań ·
|