Tutejszy
Dach sąsiada
za
do połowy opuszczone
jego skrzydła
chowa się słońce
Gdyby był środkiem tarczy
odwróconym logo Armaniego
Wenus
świeciłaby na godzinie jedenastej
Patrzę na niego od lat
i wciąż nie rozgryzłem tajemnicy
o czymś chce mi powiedzieć
o czymś na pewno
ten prasłowiański bóg - Banał
Z dwojga złego...
Co z tego, że się przejadłem,
koty na moim podwórku
bzykają się i umierają.
Powinienem znowu myśleć o ciele,
w końcu to hasło wywoławcze mojego pokolenia.
Eros i Tanatos.
Dodane przez adaszewski
dnia 17.06.2022 18:35 ˇ
6 Komentarzy ·
299 Czytań ·
|