chciałem spotkać ciebie o wszechmogący
przy śniadaniu
słuchając radiowego krzyku
o tym że pewien ojciec zabił córki
potem siebie
dopowiedzieli "wcześniej korzystał z pomocy psychiatry"
ale czy z tego powodu kogokolwiek można potraktować
jak mięso na ołtarz
gdzie twoje anioły
czy w raju wciąż pielęgnują
odrosty z cedrowych drzew
chciałem spotkać ciebie i wspomnieć
że czuję się podle gdy ktoś przypadkowy
wciąż pyta o światopogląd
wykuty na blachę w publicznej szkole
imienia jot pe dwa
kiedyś manifestu lipcowego
do tego nie rozumiem dlaczego ser topiony w bułce
nie smakował prawdziwą goudą
Dodane przez oskari valtteri
dnia 05.06.2022 19:26 ˇ
2 Komentarzy ·
233 Czytań ·
|