Wojna cuchnie krwią i gangreną.
Smrodu trupów nie zniweluje posypywanie żyjących płatkami złota.
*
Silna jednostka może pozbawić myślenia miliony, które jak maszyny potrafią
z ludzi zrobić mydło.
*
Wyrwane brutalnie życie
odrasta zapachem nienawiści.
*
Wojna pożogą chłodno wykalkulowaną.
*
Pod przykrywką religii przez wieki
sprawdza się czy krew jest na pewno czerwona.
*
Zaszczuty wychowuje agresywne potomstwo.
*
Zew krwi przynależy strachowi
utraty tożsamości.
*
Dziecko wojny ma matkę.
Ojciec był.
*
...jeśli na obraz i podobieństwo
To kogo uśmiercił Bóg swoimi rękami?
Dodane przez IZa
dnia 19.02.2022 12:29 ˇ
7 Komentarzy ·
278 Czytań ·
|