ludzie pogubili marzenia, roztrwonili pieniądze
zdarli zdrowie
okaleczeni ludzie
smagani biczem czasu
nadzy, zimni, wyrachowani
rozpustni w szermowaniu hasłami
zalęknieni w czasie burzy
z nozdrzami wystawionymi pod wiatr
z rozpuchłymi wargami
stojący potulnie po kęs strawy
łaskawy
tupiący buciskami
uciskający się w pasie kolorowymi wstążki
ludzie żyźniący pola rodzinne
błądzący po bezdrożach
zgubiłem ślady wasze
biegnące księżycowym szlakiem
Dodane przez Pogoda
dnia 07.10.2007 20:36 ˇ
9 Komentarzy ·
757 Czytań ·
|