a czasami trzeba od siebie odpocząć
pofolgować szczęściu jakie nas spotkało
żeby przy kolejnym spotkaniu ochoczo
chcieć kreować role jakich się nie grało
poznawać na nowo dziwić się wzajemnie
wszystkiemu co dotąd było obce dla nas
ale się kręciło bez ciebie beze mnie
i niepisanego nigdzie przykazania
o tym żeby zanim cokolwiek się powie
brać głęboki oddech do przesady długi
by miał odpowiedni czas do zastanowień
nad doborem słowa człowiek jeden z drugim
albowiem najbliższych potrafimy ranić
wszystkim przed czy w życiu uciekamy sami
Dodane przez kaem
dnia 31.12.2021 12:02 ˇ
3 Komentarzy ·
341 Czytań ·
|