przykro nam że się kłócicie
chociaż wcale nas nie dziwi
że nie po drodze wam życie
wspólne
mama przecież kwiaty lubi
no a tata nieszczególnie
mama myślami w kosmosie
drogę mleczną eksploruje
no a tata od małego
laktozy nie toleruje
tata lubi jeździć autem
mama nie ma prawa jazdy
dlatego z naszym sąsiadem
wspólnie oglądają gwiazdy
mama słucha delikatnie
tata woli ciężkie brzmienia
mama dnie spędza w teatrze
no a tatę od siedzenia
bolą stawy
no i chyba przez to właśnie
nie pijacie razem kawy
tata śmieje się do łez
oglądając kabarety
mama woli humor inny
i nie bawią jej niestety
jesteście od siebie różni
wcale wam to nie umniejsza
tata raczej ciało stałe
mamie bliżej do powietrza
przykro nam że się różnicie
i choć wam to nie umniejsza
to ten rozległy dysonans
połamał nam wszystkim serca
Dodane przez kameleon
dnia 04.10.2021 17:35 ˇ
3 Komentarzy ·
169 Czytań ·
|