człek pokorny
i życzliwy
kiedy daje
jest szczęśliwy
sprawiedliwą
miarę mają
ci co szal
nie poruszają
kto do zgody
jest gotowy
życzliwie
używa mowy
kto błędy bliźnich
wyjawia
swąd i pożogę
zostawia
kto świadomie
kłamstwa głosi
łzami sierot
groby rosi
kto w nierównym
kroczy jarzmie
ten w bagiennym
tkwi maraźmie
nie pożądaj
mówi pismo
by ci prącie
nie obwisło
kto graniczne
słupy zmienia
nie ma czci
ani sumienia
ten kto prawdę
woaluje
niebios gniew
i bat poczuje
gdy człek swoją
grzędę pieli
czysto zawsze
ma w pościeli
myśli z tego
płyną jasne
zluzuj gacie
gdy za ciasne
ktoś wyjaśnić
w końcu musi
czy indianie
to hindusi ?
Dodane przez Alfred
dnia 26.07.2021 01:58 ˇ
6 Komentarzy ·
172 Czytań ·
|