co wykopię jego zieleń z brunatnego dołu
obsuwa się po moją białość
co podniosę go z kolan na gałęzie
opada z moich nóg
ledwo dam mu słowo między drzewami
już je upuszcza na mój głos/.../
te wersy autora trudnego lasu
ujmują zawiłością
wyrażają unikalną zagadkowość
inna poetka jakby mimo woli
z igraszek wytrąca uczucia
/.../Miłości w zabawy nie włączał nikt z nas
I nikt nie był ciekawy, czy jest
Ty poszłaś w pizdu, straciłaś się
Olałaś widownię i świat/.../
tu krytyka literacka z uznaniem
a jurorzy chylą czoła
*
jeden z uczestników zajęć napisał
jest siła wyższa
emitująca fale
niezbadane przez Faraday'a
potrafi zmienić wzór grawitacji
i stan skupienia
na tle forsycji i bzu
smutek przemalowuje na frajdę
wyrafinowanym fluidem
- nauka tu bezradna
temu kursantowi powiedziałem
- bratku - z ciebie poety nie będzie
nie miesza się fizyki z ulotnym spojrzeniem
i muśnięciem dwóch chromosomów X
|