Kamień ma w sercu swym więcej niż nie którzy.
Mówię to ja stworzenie o pochodzeniu szczurzym.
Wolno wraz z prądem rzeki, płynę,
Kolejne wraki człowieka w tym prądzie minę.
Ześle istoty z brakującym symetrii kształtem
Na mieliznę.
Kamieniem puszczę kaczkę i przetnę długość rzeki.
Gdy nim cisnę,
Ja stworzenie o kształcie kalekim.
Nie myślę jakie granice przekraczam.
byle były, więc na szczęście są.
Dobrym słowem zbuduje most.
Ja stworzenie, przezwyciężę każdy z ust cios.
Jednym słowem, ty przetniesz moje zdanie.
Ja stworzenie, pływam po dobrych słów zapomnianym oceanie.
Złowię w nim tyle ile się tylko da.
Dodane przez Nikim
dnia 06.07.2021 23:03 ˇ
2 Komentarzy ·
174 Czytań ·
|