stąd jestem skrzyżowanie równorzędne
w rowie pijani rowerzyści jak liście
zapach wiśni psy wysuwają głowy
z wnyk języki są już martwe
na siatkówce dokonuje się ostatni zapis
ptasie wesele co za ironia w świeżo
obielonych domach kasza gryczana
obrazek z aniołkiem i chłód na żniwa
się zbiera dziewczyny mają pszeniczne
warkocze znikają z jesienią umierają
gasną migotliwe noce czasem
zatrzymuje się na dłoni kolorowa nitka
drażni palce ariadna woła zza mgły
chodź do mnie chodź pokażę drogę
skrzyżowanie równorzędne stąd jestem
Dodane przez trebor
dnia 04.10.2007 07:43 ˇ
7 Komentarzy ·
815 Czytań ·
|