Co się stało z tą radością?
która w zadumie woli chodzić?
za dalekim horyzontem dobroci
chcemy gładzić przestrzeń bronią
zanim obwołają nas poetamir30;
wyginiemy w pochodzie
idąc po bruku przedmieść
budując optymizm z rozwidlenia
słów naszych pokracznych charakterów
światło wrażliwości przybite do krzyżar30;
ze wstydu nie obejmie, nie pochwali
żałobnym psalmem słów zakrapianych jadem
mieszają się oddechy i plączą nogi
bezdomnych ludzi, nasion zapleśniałych
które nie dadzą polonu mieniąc się
współczesnym człowiekiem (r30;)
M.Witynska
03.10.2007
Dodane przez Mariola_35
dnia 04.10.2007 04:32 ˇ
11 Komentarzy ·
989 Czytań ·
|