ręka która przysłania oko
nie ma przyjemności
w drapaniu swędzacych pleców
pątnik na klęczkach
nie ucieknie
przed złodziejem czasu
jedząc kaszankę
spożywasz duszę istoty
w której też biło serce (Księga Rodzaju 9:4)
jeśli nie wiesz kim jesteś
stań nagi przed lustrem
i uwierz w to co widzisz
(nie gardź tym co widzisz)
nawet zboczeniec
lecąc na spadochronie
modli się o bezpieczne
uziemienie
zagadka:
Dawid walcząc z Goliatem
wziął pięć kamieni
po co?
skoro za pierwszym razem
trafił
motyl w dostojnym locie
widzi więcej niż
atakujący rój szerszeni
pikujacy orzeł
zagadka:
dlaczego krowa
jedząc zieloną trawę
daje białe mleko?
tylko ten
kto pyta
otrzymuje
odpowiedź
napisz sobie piękny pean
na nagrobku
a będziesz przemawiał
jeszcze za życia
dając ubogiemu
pokazujesz niebiosom
że warto inwestować
w ludzi
gorszy od Judasza
jest ten
kto mu płaci
Dodane przez Alfred
dnia 30.05.2021 19:49 ˇ
13 Komentarzy ·
234 Czytań ·
|