Jaka jest moc naszego przeznaczenia?
Czy jest wybór, czy tylko jego złuda?
Iluzja skrzydeł, uniesień złudzenia
Wiara, że teraz na pewno się uda
Więc przez tęczowy most
miej odwagę ze mną przejść
Nie odpowiem ci wprost
Ile potrwa wspólny rejs
Co ukryte jest we mgle?
Czy popłyną nocą łzy?
Czy powrócą chwile złe?
Kto z nas pierwszy zamknie drzwi?
Więc póki jeszcze w nas żar
zmienić się może w płomień
Uwierzmy w życiowy fart
zanim duch z nas wyzionie
Świat cały jest za rogiem
wystarczy drzwi uchylić
i rozgorzeje ogień
Szkoda już każdej chwili.
Dodane przez Stretch
dnia 30.03.2021 10:02 ˇ
2 Komentarzy ·
286 Czytań ·
|