Zapracowany naród
z najniższym bezrobociem
bez wielkiego rozgwaru
wydaje na nie krocie,
by wesprzeć i podtrzymać
wysokie notowania.
Tworzyć przychylny klimat
tego zapracowania.
.
Przyznając wszem otwarcie,
bez wstydu - po kryjomu,
że wciąż - na łez otarcie
musi pracować w domu
i wykonywać zdalnie
zlecenia i akordy
aż medialne drukarnie
odnotują rekordy.
.
Sukces - nie propaganda,
a na wiele nas stać!
Lepiej jechać po bandach,
by światu przykład dać:
Jak budować odporność?
Nie chować się za tarczą!
Mieć metod różnorodność
i swoją godność... starczą.
|