Czy jeszcze jest człowiekiem
ten co drugiego zabija?
Może taki miał sen
co wypełznął jak żmija
Może był odrzucony?
Może spełnił zadanie?
Może będzie zbawiony?
Życie takie jest tanie...
Czy zgadzasz się z kobietą
tą co z siebie wykrawa?
Przecież zgodnie z Gazetą
taka właśnie postawa
wyzwolonej kobiety
dziś najwięcej da światu
W wojnie na parytety
ze zmianami klimatu
Nie mogę zwać się ojcem
Nie mogę zwać cię matką
Dziwoląg ma być wzorcem
A płeć wieczną zagadką
Jaki jest cel tych bredni?
Branych ze snu wariata
Czy sprawcą bezpośrednim
po prostu nie jest szatan?
A może tak ci wszyscy
Co straszą przeludnieniem
Zaczęliby od siebie
Wyludniać Matkę Ziemię
Wystarczy zastrzyk w ramię
lub strzał przez podniebienie
Czy będzie mi ich żal?
Nie powiem tak bo skłamię
Coraz mniej czasu mamy
zatrzymać te szaleństwo
Czy jeszcze podołamy
wiszące zdjąć przekleństwo?
Plan kilku psychopatów
powstały w chorej głowie
Grożącym wszem i światu
Za przyzwoleniem owiec.
Dodane przez Stretch
dnia 28.02.2021 00:45 ˇ
1 Komentarzy ·
309 Czytań ·
|