proszę państwa
oto bojownicy niezłomni
obrońcy życia napoczętego
miłośnicy kary śmierci
oko za oko i coś na ząb
łapki im się trzęsą do srebrników
mogą być też dolary
nienawidzą tych od złotego cielca
dodatkowo masonów i cyklistów
a przy wietrze
długowłosych albo łysych
może garbatych do koloru
czyściciele cudzych sumień
kochają Herberta przeciw Miłoszowi
i wszystkich martwych bohaterów
o których mówią tylko dobrze
bo jakżeby inaczej
a prawda jak to prawda
jednoznaczna bywa tylko dla nich
dla myślących niekoniecznie
nawet gdy nie ma teleranka
Dodane przez Jacom Jacam
dnia 16.02.2021 09:02 ˇ
9 Komentarzy ·
354 Czytań ·
|