pewien księgowy szefa
pomysły wciąż niańczył
przecwelony w tworkach
kankana dziś tańczy
stałość i wierność w słowach
to dziś archaizmy
ludzie wolą iść w ślady
sir nikosia dyzmy
słowodajcy gromowładcy
moczopędne członki
przy korycie czczą baty
i złote postronki
honorowi pełni chuci
twórcy znamion ujadają
przydupasem wykidajłą
prawdybójcow w on czas stają
jeśliś niezdolny
chociaż pełen chuci
dziwosłęb sieci
za ciebie zarzuci
a co do zdrowych zębów
gdy powypadają
sztuczne szczęki w reklamach
wdzięczniej ujadają
pora by jaki morał
wedle fraszki stworzyć
lepiej milczeć niż bzdury
na portalu mnożyć
wedle mego widzimisię : "fraszki zaraźliwe" zalesianin 1.
Dodane przez Alfred
dnia 04.02.2021 23:23 ˇ
7 Komentarzy ·
235 Czytań ·
|