nawet ,,mądry" jest głupi
gdy gardzi pouczeniami
prosta potrawa z miłością
krzepi bardziej niż
(kawior) pochlebców
pokorny ma wielu przyjaciół
pyszałek na łańcuchu błaznów
ciało szuka orgazmów
dusza potrójnego sznura
(Koheleta 4 : 12)
by ulżyć brzemionom
inwestuj w prawdziwą przyjaźń
gdy słyszysz krzyk za ścianą
nie zatykaj uszu
miłość do nieprzyjaciół
obniża koszty symbiozy
(Ewangelia wg. Mateusza 5 : 43 - 48)
dlaczego od wieków
biją spiżowe (martwe) dzwony
a nie żywe serca
zanim się człowiek (prosię )
na dobre spostrzeże
zostaną po nim
do zmycia talerze
nową przypowieść
sapiens niechaj kupi
silny i głupi
dla mądrego (sprytnego) łupi
Dodane przez Alfred
dnia 08.09.2020 23:13 ˇ
3 Komentarzy ·
209 Czytań ·
|