chcesz zobaczyć
jak dorasta nadzieja
zmień jej czasem
pieluszki
dobry przykład
jest lepszy
niż tysiąc słów
dobre słowa
i ciepłe gesty
są lekarstwem
kto panuje nad sobą
jest jak barwna
tęcza po burzy
gdy kipi w tobie złość
zaparz na niej herbatę
to co oczywiste
nie budzi emocji
zaskocz siebie
i innych
dobrym gestem
przebaczanie
jest przywilejem
mądrych
życie jest terapią
każdy może
być terapeutą
leczenie słowem
i czynem
spoiwem przyjaźni jest
milczenie roztropnego
mówi więcej
niż okrzyki głupców
gdy z ust
nie płyną ścieki
niepotrzebna jest
oczyszczalnia
napełniaj serce radością
a staniesz się
wulkanem wzruszeń
przebaczanie jest
przywilejem Boga
i lekarstwem
na dobry sen
wyciągnięta dłoń
staje się korzeniami
baobabu
poraniony motyl
nadal ma skrzydła
nie zasłaniaj mu słońca
aromat słów
jest jak zapach kawy
pod powiekami
rodzą się wiersze
gdy wyfruną
stają się poezją
najpiękniejsze wiersze
są martwe
bez twoich wzruszeń
najlepszym zwierciadłem
są oczy dziecka
szukaj w nich
swojego odbicia
Przypowieści 4
Dodane przez Alfred
dnia 01.09.2020 10:53 ˇ
13 Komentarzy ·
243 Czytań ·
|