podobno przyszłość już istnieje
i może zmienić przeszłość
dla wierzących fizyków modlitwy czynią cuda
dla Niemców brzmi to obiecująco
znikną zbrodnie i ofiary
będą mogli mówić
tego nigdy nie było
dla Ruskich nie ma to znaczenia
wszelkie ludobójstwa to statystyka
w tym roku tyle w tamtym tyle
ot i tyle
podobno Bóg jest poza czasem
i jego czyny wyprzedzają myśli
własnie powstał pierwszy jednokomórkowiec
a On zbawił ludzkość
w czasie przyszłym dokonanym
który wciąż dochodzi do siebie
podobno coś istnieje
jak się na to patrzy
tylko czy to co się widzi
nie jest pojęciem względnym...?
Dodane przez Krokus
dnia 05.07.2020 21:07 ˇ
5 Komentarzy ·
348 Czytań ·
|