jest taki ogień co gasi wszystkie pożary
liże lepko wypaloną ziemię, która kręci się
w złym kierunku, mieni w oczach, co
oszukane zmieniają się w dwie dymne smugi
jest taka noc co cienie zabija, nie chroni
smukłych przemytników, jest jak ostry deszcz
co noże wbija w plecy, na wznak martwych obraca
jest taki znak, który w rozwartych jak
hotelowa biblia dłoniach wpisuje trudne
dzieciństwo i zimną dorosłość i wszystko
to dla nas
dla mas
Dodane przez Freewind
dnia 18.03.2020 13:20 ˇ
7 Komentarzy ·
397 Czytań ·
|