zadziwiające ile oni zostawiają rzeczy
po sobie na odchodnym trzaskając
spektakularnie drzwiami
na przykład zużytą szczoteczkę do
zębów lub jeszcze banalniej - kubek
z mocno wyeksploatowanym wnętrzem
i standardową głębią bez drugiego dna
przeciętność
z załączoną wiewiórą u boku - rude
są równie wredne jak i sto pozostałych
gdyby tylko można było się doliczyć
teraz stoi na półce jak wyrzut sumienia
pełen żalu do połowy którym tuczy
moją winę ilekroć przywieram do
niego ustami z trudem łapiąc oddech
cholera - jest coś na to jakieś prochy
będę wdzięczna za każdą sugestię
*
może tak o podłogę?
na tysiąc kawałków żeby nie dało się
już nic z tego sklecić
Dodane przez stawil
dnia 02.03.2020 16:05 ˇ
3 Komentarzy ·
238 Czytań ·
|