Zmęczeni fokstrotem
zostawiamy wyborne towarzystwo
i idziemy odpocząć
do Sanktuarium
półmrok ,
bo drzwi do Tabernakulum uchylone
i my w pierwszej ławce
tam gdzie pierwsze róże
opieram głowę na Twoim ramieniu
jeszcze przed snem
chcę cię mieć czystą
śpiewasz..
zabierz mnie wcześniej
na wrotki proszę
A potem
wejdź w moje sanktuarium
rozgość się
i wyrzeźb mi piękny kredens
w kolorze laguny
a ja ulepię krzesełka
z modeliny
i upiekę jeszcze jedno ciasteczko
Tylko dla Ciebie.
Dodane przez Marijka
dnia 29.02.2020 23:22 ˇ
5 Komentarzy ·
379 Czytań ·
|