Gdy nadziei nie nadzieje,
nie zniżaj się niskie nizać
niecnoty. Nie. Nurz nóż w norze!
Czy żybury wrze tam wrzód?
Żrącą żółcią rzyga żmija?
W żywą żyłę żleźce wrzynaj!
Siecze skałę lśniącym szlifem.
Strzał! Zsypał się struż skalny.
Syczy, sika sącz z szczeliny.
Wzbiera wilgoć we wgłębieniu.
Wstęgą za widnokrąg zwinie,
czy za występ nie wystąpi?
Zgrzęźnie gęstym grzęzawiskiem,
grążąc gruz i z grotem gbura?
Gardź gróźb grozą! Gódź gdzie godzi!
Dodane przez mmkj
dnia 09.02.2020 18:00 ˇ
3 Komentarzy ·
277 Czytań ·
|