Mówiłeś - można żyć nie tylko w wodzie,
ale poza nią. Teraz pustą przestrzeń
wypełnia przyjaźń, gdzie oddech
miesza się z milczeniem. Tworzymy
obraz z wieczorną ciszą bez światła.
Zbliżają nas liczby pierwsze, podzielne
przez jeden oraz przez siebie. Roztarte
w palcach zioła łagodzą świeże blizny
na wysuszonej skórze. Nieskończoność
jest zagadką. Przypomina starą katedrę,
która majaczy na horyzoncie. Głosem
dzwonów określa sens. Na dzisiaj, na jutro
Dodane przez Jutta
dnia 05.12.2019 20:20 ˇ
10 Komentarzy ·
318 Czytań ·
|