milczenie nie istnieje
choć się zanurzasz w ciszy
w przestrzeni bezszelestnej
wciąż myśli własne słyszysz
choć uszu dźwięk nie tyka
coś w twym umyśle szepcze
coś krzyczy coś się skarży
coś tupie i coś drepcze
milczenie jest iluzją
chociaż się dźwięk wyłączy
to przez szczeliny wszelkie
coś strumień głosów sączy
przez okna i przez ściany
przez stropy i podłogi
słychać pretensje scysje
i żale i przestrogi
milczenie jest złudzeniem
nawet gdy sen nadchodzi
nasłuchujące serce
w powodzi dźwięków brodzi
ukoić je niełatwo
niełatwo ukołysać
milczenie jest złudzeniem
i jest iluzją cisza
Dodane przez Nadzieja
dnia 13.11.2019 22:16 ˇ
13 Komentarzy ·
397 Czytań ·
|